Keukentips.nl - De beste keukentips van Nederland !
  Home
Recept van de dag
Kruiden
Kwaaltjes & Kruiden
Laatste recepten toegevoegd
Praktische tips
Keukentermen
Links
Zoeken
Reacties en Keukentips in de pers
contact

Wij hebben in totaal 8401 recepten aanwezig voor u !
 

Zo bakt u biefstuk

Voor sommige gaat er niets boven een goed gebakken biefstuk.
Hoewel het bakken van een biefstuk zeker niet de culinaire
hoogstandjes behoort, is het daarom wel handig er het fijne van te weten.
Biefstuk wordt gesneden van de bovenbil, de dikke lende of het spierstuk van het rund.
Kogelbiefstuk is malser dan Hollandse biefstuk terwijl deze twee soorten weer
iets steviger van structuur zijn dan biefstuk van de haas.
Staat er biefstuk op het menu, koop dan liever een grote
biefstuk dan bijvoorbeeld twee kleintjes en neem bij voorkeur
een biefstuk van minimaal 150 gram en portioneer de biefstuk
na de bereiding.
Koop uw biefstuk tijdig en laat hem 1 „ 2 dagen in de koelkast
rijpen, eventueel ingesmeerd met wat olie. Door dat laatste
krijgt hij straks tijdens het bakken een mooi korstje. Koop niet
alleen u biefstuk tijdig maar haal hem ook tijdig uit de koel-
kast, circa 20 ŗ 30 minuten voor hij de pan in gaat, zodat bij
op kamertemperatuur kan komen.
Zout de biefstuk nooit voor het bakken, maar altijd achteraf.
Voor een goed resultaat is de juiste pan van groot belang. Kiest
u voor een te grote dan verbrandt de boter, neemt u daaren-
tegen een te kleine dan bakt de biefstuk niet maar kookt!
Schroei de biefstuk aan beide kanten gloeiend heet dicht in een
weinig boter of olie of een combinatie hiervan en bak vervol-
gens de biefstuk snel en om rood - saignant - tot rosť - medium-
van binnen. Bak hem nooit helemaal gaar want dan wordt hij
droog en stug.
Voeg tijdens het bakken geen vocht, room, fruit, groente, uitjes,
champignons of andere ingrediŽnten toe. Gebruik evenmin
een deksel.
Leg de biefstuk na het bakken op een vleesplank of warm bord
en laat hem even rusten voordat u hem met een scherp, onge-
karteld mes aansnijdt.

<< Terug

Copyright © 2004 / Design : NewEgo[Identify Yourself] / Content : Keukentips.nl