Keukentips.nl - De beste keukentips van Nederland !
  Home
Recept van de dag
Kruiden
Kwaaltjes & Kruiden
Laatste recepten toegevoegd
Praktische tips
Keukentermen
Links
Zoeken
Reacties en Keukentips in de pers
contact

Wij hebben in totaal 8401 recepten aanwezig voor u !
 

Vlees niet meer invriezen nadat het ontdooid is

Waarom mag je vlees dat eenmaal ingevroren is geweest niet opnieuw invriezen?

Er kan bederf en uitdroging optreden.

Bij het ontdooien van vlees komt er vocht vrij. Dit vocht is een zeer rijke voedingsbodem voor bacteriŽn die op het vlees zitten, of die er via de verpakking, het bord of de lucht opkomen. Deze bacteriŽn kunnen bij kamertemperatuur goed groeien. Hoewel in het begin de besmetting laag is, zal het aantal bacteriŽn sterk toenemen tijdens het ontdooien. Hierbij kunnen ook ziekteverwekkende bacteriŽn zijn. Deze bacteriŽn zullen bij invriezen niet afsterven. Bij twee keer ontdooien, zal het aantal bacteriŽn zeer sterk zijn toegenomen, met alle extra risico's op voedselvergiftiging van dien.

Een tweede punt is dat door de waterafscheiding het vlees indroogd. Bij een tweede keer ontdooien gebeurt dat dus nog sterker, wat de kwaliteit van het vlees niet ten goede komt.


<< Terug

Copyright © 2004 / Design : NewEgo[Identify Yourself] / Content : Keukentips.nl