Keukentips.nl - De beste keukentips van Nederland !
  Home
Recept van de dag
Kruiden
Kwaaltjes & Kruiden
Laatste recepten toegevoegd
Praktische tips
Keukentermen
Links
Zoeken
Reacties en Keukentips in de pers
contact

Wij hebben in totaal 8401 recepten aanwezig voor u !
 

Verhitten zonder schiften

Wilt u room verhitten, voor bijvoorbeeld een warme saus, dan kunt u hiervoor uitstekend room met een hoog
vetgehalte gebruiken, zoals bijvoorbeeld crème fraîche.
Het fijne van crème fraiche is namelijk dat het door z'n betrekkelijk hoge vetgehalte niet schift, zeker niet als u ervoor zorgt dat het product op kamertemperatuur is als u het door een warm gerecht roert. Mocht deze zachtzure room onverhoopt toch gaan schiften, roer er dan 1 of 2 eetlepels ijskoud water door. Overigens leent crème fraîche zich niet alleen als basis voor warme sausen, het is ook ideaal voor de bereiding van koude sausen. Ook slagroom doet het, dankzij z'n vetgehalte, prima in warme gerechten. En ook hierbij is de kans op schiften minimaal wanneer de room voor gebruik op kamertemperatuur is gebracht. Hebt u liever een slankere roomsaus kies dan voor slankroom,
bevat 25% vet) of kookroom (20% vet). Dankzij het zet-
meel -een bindmiddel- dat aan de laatste is toegevoegd
hoeft u dit product zelfs niet meer te laten inkoken om de
saus te laten indikken. Kookroom is uitstekend als zachte roombasis voor soepen, warme sausen, hartige
taarten, vlees-, pasta- en groentegerechten.
Gebruikt u koffiemelk of zure room voor het binden van
soep of saus zorg er dan voor dat deze niet meer verhit
hoeft te worden.

<< Terug

Copyright © 2004 / Design : NewEgo[Identify Yourself] / Content : Keukentips.nl