Keukentips.nl - De beste keukentips van Nederland !
  Home
Recept van de dag
Kruiden
Kwaaltjes & Kruiden
Laatste recepten toegevoegd
Praktische tips
Keukentermen
Links
Zoeken
Reacties en Keukentips in de pers
contact

Wij hebben in totaal 8401 recepten aanwezig voor u !
 

Over zout

Keukenzout, het meest gebruikte zout, bestaat hoofd-
kelijk uit natriumchloride. Daarnaast zijn er nog een
aantal andere soorten zout.
Zeezout: wordt gewonnen door de natuurlijke verdam-
ping van zeewater met de zon als energiebron.
Hierdoor bevat zeezout de nog van naturen
aanwezige mineralen en sporenelementen die
in zeewater voorkomen. Zeezout bevat een hoog
natriumchloride gehalte.
Mineraalzout: heeft een lager (40 tot 66%) natruim-
chloride gehalte. Dit zout is ontwikkeld
voor mensen die het natriumgebruik
willen beperken, maar de smaak van zout
niet willen missen.
Dieetzout: bestaat uit kaliumchloride en een aantal
zouten en bestaat voor maximaal 0,5% uit
natriumchloride. Dieetzout wordt gebruikt
wanneer men om medicinale redenen een
natriumbeperkt dieet volgt.

<< Terug

Copyright © 2004 / Design : NewEgo[Identify Yourself] / Content : Keukentips.nl