Keukentips.nl - De beste keukentips van Nederland !
  Home
Recept van de dag
Kruiden
Kwaaltjes & Kruiden
Laatste recepten toegevoegd
Praktische tips
Keukentermen
Links
Zoeken
Reacties en Keukentips in de pers
contact

Wij hebben in totaal 8401 recepten aanwezig voor u !
 

Een eitje koken

Een eitje koken volgens de regels... prik met een eierprik-
ker aan de bolle kant (luchtkamer) een gaatje in de
schaal. Dit voorkomt dat het ei tijdens het koken gaat
barsten. Breng een pan met ruim water aan de kook en
leg hierin voorzichtig de eieren. Reken de kooktijd vanaf
het moment dat het water weer borrelt. Hou voor een
zacht gekookt ei 3 minuten aan, voor een hardgekookt ei
10 minuten. Kook de eieren niet op een hoog vuur, ze
gaan dan eerder stuk en kook ze ook niet langer dan 10 minuten. Anders bestaat de kans dat de dooier blauw/ groen wordt vanwege het ijzergehalte in de dooier.
Laat de eieren na het koken 'schrikken' oftewel spoel ze direct met koud water af. Daardoor laten ze zich makkelijker pellen.


<< Terug

Copyright © 2004 / Design : NewEgo[Identify Yourself] / Content : Keukentips.nl