Keukentips.nl - De beste keukentips van Nederland !
  Home
Recept van de dag
Kruiden
Kwaaltjes & Kruiden
Laatste recepten toegevoegd
Praktische tips
Keukentermen
Links
Zoeken
Reacties en Keukentips in de pers
contact

Wij hebben in totaal 8401 recepten aanwezig voor u !
 

Kip au poivre

Catagorie : Gevogelte
Aantal personen : 4
Bereidingstijd : 00:45:00
Waardering :

IngrediŽnten :

300g broccoli
3 eetlepels olie
600g kipfilets
30g boter
30g bloem
3dl kippenbouillon
1 eidooier
2dl kookroom
2 eetlepels roze peperkorrels
peper
zout



Bereidingswijze :

Maak de broccoli schoon en verdeel deze in roosjes en steelstukjes. Snijd de kipfilets in reepjes en bestrooi deze met wat peper en zout. Vet een ovenschaal in. Kook in een pan met een beetje water en zout de broccoliroosjes en steeltjes beetgaar. Laat dan de broccoli uitlekken. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de reepjes kipfilet in ongeveer 5 minuten bruin en gaar. Schep dan de reepjes kipfilet met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Schep de broccoliroosjes en steeltjes in de ovenschaal en verdeel er de reepjes kip over. Verhit de boter in een pan en roer er de bloem door. Giet er beetje voor beetje de bouillon bij. En blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Klop in een kommetje de eidooier los met de kookroom, klop er 3 lepels hete saus door en roer dit mengsel door de rest van de saus. Laat de saus binden, roer er de peperkorrels door en breng de saus op smaak met peper en zout. Giet de saus over de broccoli met kip en zet de schaal 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Schakel dan de oven terug op 175 graden en laat de schaal er nog 10 minuten in staan. Lekker met frites.

Copyright © 2004 / Design : NewEgo[Identify Yourself] / Content : Keukentips.nl