Keukentips.nl - De beste keukentips van Nederland !
  Home
Recept van de dag
Kruiden
Kwaaltjes & Kruiden
Laatste recepten toegevoegd
Praktische tips
Keukentermen
Links
Zoeken
Reacties en Keukentips in de pers
contact

Wij hebben in totaal 8401 recepten aanwezig voor u !
 

Gehaktballetjes in zoetzure saus

Catagorie : Gehakt
Aantal personen : 4
Bereidingstijd : 00:40:00
Waardering :

IngrediŽnten :

1 klein blikje ananasstukjes op sap
1 eetlepel bruine basterdsuiker
1 eetlepel ketjap manis
1 eetlepel zoete chilisaus (potje)
2 eetlepels azijn
1 groene paprika
100g worteltjes
1 eetlepel maÔzena
750g gehakt half om half
2 uien
1 teentje knoflook
3 eetlepels ketjap
4 eetlepels paneermeel
Ĺ theelepel sambal
peper
zout
50g boter



Bereidingswijze :

Laat de ananasstukjes op een zeef uitlekken en vang het vocht op. Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine blokjes. Maak de worteltjes schoon en snijd deze in dunne plakjes. Pel de uien en het knoflookteentje en snipper deze heel fijn. Doe het gehakt in een kom en meng er de uien, knoflook, ketjap, sambal, wat peper en zout door. Vorm van het gehaktmengsel kleine balletjes te grootte van een walnoot. Verhit de boter in een pan en bak hierin de gehaktballetjes in ongeveer 15 minuten rondom bruin en gaar. Schep dan de balletjes met een schuimspaan uit de pan. Giet het ananassap in de pan, voeg de suiker, ketjap manis, chilisaus en azijn toe en breng dit aan de kook. Laat de saus ongeveer 5 minuten inkoken, voeg dan de paprika en de worteltjes toe en kook deze 5 minuten mee. Roer in een kommetje de maÔzena met wat water tot een papje en bind hiermee de saus. Schep de ananasstukjes en gehaktballetjes door de saus en laat deze warm worden. Lekker met rijst en een tomatensalade.

Copyright © 2004 / Design : NewEgo[Identify Yourself] / Content : Keukentips.nl