Keukentips.nl - De beste keukentips van Nederland !
  Home
Recept van de dag
Kruiden
Kwaaltjes & Kruiden
Laatste recepten toegevoegd
Praktische tips
Keukentermen
Links
Zoeken
Reacties en Keukentips in de pers
contact

Wij hebben in totaal 8401 recepten aanwezig voor u !
 

Gevuld witlof

Catagorie : Hoofdgerechten
Aantal personen : 4
Bereidingstijd : 00:45:00
Waardering :

IngrediŽnten :

8 kleine struikjes witlof
300g gehakt half om half
1 ei
4 eetlepels kruim van witbrood
2 eetlepels melk
peper
nootmuskaat
zout
60g boter
2dl vleesfond (potje)



Bereidingswijze :

Was de witlofstruikjes. Breng in een pan ruim water met wat zout aan de kook en leg hierin de struikjes witlof. Laat de stuikjes ongeveer 6 minuten zachtjes koken. Laat dan de witlof op een vergiet uitlekken en gedeeltelijk afkoelen. Doe het gehakt in een kom en meng er het broodkruim, melk, peper, zout en nootmuskaat door. Verdeel het gehaktmengsel in acht porties. Trek de blaadjes witlof uit elkaar en vul op die manier de struikjes. Aan de buitenkant mag niets van de vulling te zien zijn. Verhit de boter in een pan en bak hierin de struikjes in ongeveer 5 minuten rondom lichtbruin. Voeg het vleesfond toe en breng het aan de kook. Draai dan de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat alles nog 15 minuten zachtjes smoren. Dien de struikjes op in het smoorvocht. Lekker met aardappelpuree.

Copyright © 2004 / Design : NewEgo[Identify Yourself] / Content : Keukentips.nl