Keukentips.nl - De beste keukentips van Nederland !
  Home
Recept van de dag
Kruiden
Kwaaltjes & Kruiden
Laatste recepten toegevoegd
Praktische tips
Keukentermen
Links
Zoeken
Reacties en Keukentips in de pers
contact

Wij hebben in totaal 8401 recepten aanwezig voor u !
 

Aardappel - bleekselderijsoep

Catagorie : Maaltijdsoepen
Aantal personen : 4
Bereidingstijd : 00:45:00
Waardering :

IngrediŽnten :

600g aardappelen
1 struik bleekselderij
3 bouillontabletten
300g gekookte ham
2 eidooiers
6 eetlepels kookroom
2 eetlepels fijn gehakte peterselie
peper
zout



Bereidingswijze :

Schil de aardappelen en was ze. Maak de bleekselderij schoon en snijd deze in kleine stukken. Snijd de ham in kleine blokjes. Doe de aardappelen in een pan met 1 ĺ liter water in een pan en breng dit aan de kook. Leg een deksel op de pan en laat het 10 minuten zachtjes koken. Voeg dan de bleekselderij en bouillontabletten toe en laat alles zo lang koken tot de aardappelen gaar zijn. Plaats een fijne zeef op een grote pan en stort hierin de aardappelen en bleekselderij en het vocht in. Wrijf de aardappelen en bleekselderij door de zeef en roer dan de puree door het kookvocht. Breng de soep aan de kook en laat de soep nog een paar minuten zachtjes koken. Roer er dan de hamblokjes door. Klop in een kommetje de eidooiers met de kookroom los en roer er 6 lepels hete soep door. Giet dit mengsel door de soep en roer de soep krachtig door. Haal dan de pan van de hittebron. Breng de soep zonodig op smaak met peper en zout en strooi er de peterselie over.

Copyright © 2004 / Design : NewEgo[Identify Yourself] / Content : Keukentips.nl