Keukentips.nl - De beste keukentips van Nederland !
  Home
Recept van de dag
Kruiden
Kwaaltjes & Kruiden
Laatste recepten toegevoegd
Praktische tips
Keukentermen
Links
Zoeken
Reacties en Keukentips in de pers
contact

Wij hebben in totaal 8401 recepten aanwezig voor u !
 

Gestoofd vlees in bier

Catagorie : Rundvlees
Aantal personen : 4
Bereidingstijd : 02:00:00
Waardering :

IngrediŽnten :

750g runderpoelet
30g bloem
peper
zout
100g gerookte spekblokjes
2 uien
2dl bokbier
2dl water
mespunt gemalen kruidnagel
mespunt nootmuskaat
2 eetlepels azijn
30g bruine suiker



Bereidingswijze :

Strooi de bloem op een bord en meng er wat peper en zout door. Wentel het poelet hier door. Pel de uien en snipper deze. Bak in een pan de spekblokjes uit, voeg het poelet toe en laat deze mooi bruin worden. Voeg dan de uien toe en fruit deze een paar minuten mee. Roer er dan het bier, water, kruidnagel, nootmuskaat, azijn en suiker door. Breng het geheel aan de kook en laat het doorkoken tot het de dikte van een saus heeft. Schep dan het gerecht in een ovenschaal, leg er een deksel op of dek de schaal af met een stuk aluminiumfolie. Zet de schaal ongeveer 1 Ĺ uur in het midden van een voorverwarmde oven van 160 graden. Lekker met macaroni.

Copyright © 2004 / Design : NewEgo[Identify Yourself] / Content : Keukentips.nl