Keukentips.nl - De beste keukentips van Nederland !
  Home
Recept van de dag
Kruiden
Kwaaltjes & Kruiden
Laatste recepten toegevoegd
Praktische tips
Keukentermen
Links
Zoeken
Reacties en Keukentips in de pers
contact

Wij hebben in totaal 8401 recepten aanwezig voor u !
 

Auberginesalade

Catagorie : Voorgerechten
Aantal personen : 4
Bereidingstijd : 00:30:00
Waardering :

IngrediŽnten :

1 grote aubergine
1 ui
1 stengel bleekselderij
3 eetlepels olijfolie
1 blikje tomaatstukjes
zout
peper
10 groene olijven
2 eetlepels rode wijnazijn
Ĺ eetlepel suiker



Bereidingswijze :



koeltijd 2 uur

Was de aubergine en droog hem af. Snijd de aubergine in blokjes, bestrooi deze met zout en laat ze 15 minuten liggen. Pel de ui en snijd deze in ringen. Maak de bleekselderijstengel schoon en snijd deze in stukjes. Snijd de oliven door midden en verwijder de pitten. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en fruit hierin de ui en bleekselderij glazig. Voeg de stukjes tomaat met het vocht toe en breng alles aan de kook. Draai dan de hittebron wat lager en laat het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes sudderen tot er een dikke saus ontstaat. Breng de saus op smaak met peper en zout. Spoel de aubergineblokjes af onder de koude kraan en droog ze af met een stuk keukenpapier. Verhit de rest van de olie in een pan en bak hierin de aubergineblokjes rondom bruin. Schep de aubergineblokjes met de olijven door de tomatensaus. Breng de auberginesalade op smaak met azijn en suiker. Laat de salade afkoelen en zet hem dan nog ongeveer 1 uur in de koelkast, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. Lekker met stokbrood.

Copyright © 2004 / Design : NewEgo[Identify Yourself] / Content : Keukentips.nl