Keukentips.nl - De beste keukentips van Nederland !
  Home
Recept van de dag
Kruiden
Kwaaltjes & Kruiden
Laatste recepten toegevoegd
Praktische tips
Keukentermen
Links
Zoeken
Reacties en Keukentips in de pers
contact

Wij hebben in totaal 8401 recepten aanwezig voor u !
 

Aubergineschotel met mozzarella

Catagorie : Ovenschotels
Aantal personen : 4
Bereidingstijd : 00:45:00
Waardering :

IngrediŽnten :

2 grote aubergines
zout
1 potje gedroogde tomaten op olijfolie
2 teentjes knoflook
3 eetlepels gehakte peterselie
peper
200g mozzarella
100g geraspte Parmezaanse kaas



Bereidingswijze :



Rusttijd 20 minuten

Was de aubergines, droog ze af met een stuk keukenpapier en snijd ze in plakken. Bestrooi de aubergineplakken met zout en laat de plakken 20 minuten liggen. Giet de helft van de olijfolie van de zongedroogde tomaatjes in een kommetje. Doe de zongedroogde tomaatjes met de rest van de olie, knoflook en peterselie in een keukenmachine en pureer dit. Breng het mengsel op smaak met peper. Snijd de mozzarella in plakjes. Bestrijk de aubergineplakken met de olie uit het kommetje en bak de plakken in een droge koekenpan bruin. Vet een ovenschaal in, leg hierin een laag aubergine en bestrijk ze met het tomatenmengsel. Leg hierop weer een laag aubergine, bestrijk ze met het tomatenmengsel en verdeel hierop de helft van de mozzarella. Leg hierop weer een laag aubergine, bestrijk ze met het tomatenmengsel, dan de rest van de aubergineplakken en bestrijk deze met de rest van het tomatenmengsel. Dek af met de rest van de mozzarellaplakjes en strooi er de kaas over. Zet de schaal ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden tot het gerecht een goudbruin kleurtje heeft gekregen. Lekker met sla.

Copyright © 2004 / Design : NewEgo[Identify Yourself] / Content : Keukentips.nl