Keukentips.nl - De beste keukentips van Nederland !
  Home
Recept van de dag
Kruiden
Kwaaltjes & Kruiden
Laatste recepten toegevoegd
Praktische tips
Keukentermen
Links
Zoeken
Reacties en Keukentips in de pers
contact

Wij hebben in totaal 8401 recepten aanwezig voor u !
 

Karnemelk – appelpudding

Catagorie : Desserts
Aantal personen : 4
Bereidingstijd : 00:20:00
Waardering :

Ingrediënten :

7 blaadjes witte gelatine
2 stevige appels
1dl appelsap
2 theelepels kaneel
2 eetlepels honing
½ l karnemelk



Bereidingswijze :



koeltijd 4 uur

Week de gelatineblaadjes in een kom met koud water. Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd de appels in hele kleine stukjes. Doe de appelsap in een pan, voeg de appelstukjes, kaneel en honing toe en breng het al roerend aan de kook. Draai de hittebron wat lager en laat het mengsel ongeveer 5 minuten zachtjes koken tot de stukjes appel gaar zijn. Haal dan de pan van de hittebron. Knijp de blaadjes gelatine uit en los deze op in het warme appelmengsel. Zet de pan in een bak met koud water en laat het mengsel afkoelen tot het geleiachtig wordt. Roer er dan de karnemelk door. Vet een puddingvorm in met wat olie, schep hier het appel – karnemelkmengsel in en laat de pudding in ongeveer 3 uur opstijven in de koelkast. Stort de pudding op een schaal.

Copyright © 2004 / Design : NewEgo[Identify Yourself] / Content : Keukentips.nl