Keukentips.nl - De beste keukentips van Nederland !
  Home
Recept van de dag
Kruiden
Kwaaltjes & Kruiden
Laatste recepten toegevoegd
Praktische tips
Keukentermen
Links
Zoeken
Reacties en Keukentips in de pers
contact

Wij hebben in totaal 8401 recepten aanwezig voor u !
 

Yoghurtsoep met kipfilet

Catagorie : Soepen
Aantal personen : 4
Bereidingstijd : 00:30:00
Waardering :

IngrediŽnten :

1 kipfilet
1 citroen
1 rode Spaanse peper
2 kippenbouillontabletten
3 bosuitjes
1 zakje santenpoeder
4dl volle yoghurt
Ĺ eetlepel bloem
zout
peper
4 eetlepels gehakte peterselie



Bereidingswijze :

Snijd de kipfilet in reepjes. Boen de citroen schoon, rasp de schil er dun af en pers de citroen uit. Was de rode peper, snijd hem in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd de peper in kleine stukjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd deze in dunne ringetjes. Doe een halve liter water in een pn, voeg de reepjes kipfilet, geraspte citroenschil, 1 eetlepel citroensap, rode peper en de bouillontabletten toe en breng dit alles aan de kook. Draai de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat de bouillon ongeveer 10 minuten zachtjes trekken tot de kipfilet gaar is. Doe de yoghurt in een kom, roer er de santen en bloem door en voeg dit mengsel al roeren toe aan de bouillon. Laat de soep warm worden, maar de soep mag beslist niet meer koken. Roer de bosuitjes en peterselie door de yoghurtsoep en breng de soep op smaak met peper en zout. Lekker met kroepoek.

Copyright © 2004 / Design : NewEgo[Identify Yourself] / Content : Keukentips.nl