Keukentips.nl - De beste keukentips van Nederland !
  Home
Recept van de dag
Kruiden
Kwaaltjes & Kruiden
Laatste recepten toegevoegd
Praktische tips
Keukentermen
Links
Zoeken
Reacties en Keukentips in de pers
contact

Wij hebben in totaal 8401 recepten aanwezig voor u !
 

Doperwtjes met spiegeleieren

Catagorie : Hoofdgerechten
Aantal personen : 4
Bereidingstijd : 00:30:00
Waardering :

IngrediŽnten :

enkele saffraandraadjes
2 eetlepels water
2 teentjes knoflook
8 sjalotjes
60g boter
450g diepvriesdoperwten
peper
zout
1 theelepel suiker
4 eieren
4 sneetjes oud wit brood
chilipoeder
enkele zwarte olijven zonder pit



Bereidingswijze :

Laat in een klein pannetje 2 eetlepels water warm worden en laat hierin enkele saffraandraadjes trekken. Pel de knoflookteentjes en sjalotjes en snipper deze. Verhit een klein klontje boter in een pan en fruit hierin de sjalotjes en knoflook glazig. Voeg dan de doperwten, suiker, het saffraanwater, een scheutje extra water en wat zout toe en breng dit aan de kook. Draai de hittebron wat lager en laat de erwtjes (de aangegeven tijd zoals het op de verpakking staat) beetgaar koken. Leg geen deksel op de pan, zodat het water kan verdampen (pas op voor aanbranden). Rooster in een broodrooster of in de oven de sneetjes brood. Verhit de rest van de boter in een pan en bak hierin 4 spiegeleieren. Snijd de korstjes van de geroosterde sneetjes brood. Doe de doperwtjes in een schaal, leg hierop de geroosterde sneetjes brood en leg op elk sneetje brood een spiegelei. Bestrooi de eieren met wat peper, zout en chilipoeder. Garneer met de olijven. Lekker met aardappelpuree.

Copyright © 2004 / Design : NewEgo[Identify Yourself] / Content : Keukentips.nl