Keukentips.nl - De beste keukentips van Nederland !
  Home
Recept van de dag
Kruiden
Kwaaltjes & Kruiden
Laatste recepten toegevoegd
Praktische tips
Keukentermen
Links
Zoeken
Reacties en Keukentips in de pers
contact

Wij hebben in totaal 8401 recepten aanwezig voor u !
 

Bloemkool in schelpen

Catagorie : Voorgerechten
Aantal personen : 4
Bereidingstijd : 00:50:00
Waardering :

IngrediŽnten :

1 ui
2 stengels bleekselderij
2 Ĺ dl melk
1 kleine bloemkool
peper
zout
60g boter
30g bloem
150g geraspte belegen kaas
2 eetlepels paneermeel
enkele blaadjes sla
4 schelpen



Bereidingswijze :

Pel de ui en snipper deze. Maak de bleekselderijstengels schoon en snijd deze in stukjes. Doe de ui en bleekselderij met de melk in een pan en laat dit mengsel warm worden. Draai dan de hittebron laag en laat het melkmengsel een half uurtje trekken. Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in kleine roosjes. Kook de bloemkoolroosjes in een pan met ruim water en een snufje zout in ongeveer 8 minuten beetgaar. Laat dan de bloemkoolroosjes uitlekken en vang het kookvocht op. Zeef het melkmengsel en laat de ui en bleekselderij uitlekken. Verhit 45 gram boter in een pan, roer er de bloem door en giet er beetje voor beetje de melk en het kookvocht door. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Roer 125 gram kaas door de saus en blijf roeren tot de kaas is gesmolten. Schep dan de bloemkoolroosjes, ui en bleekselderij door de saus. Vet de schelpen in en vul deze met de saus. Meng de rest van de kaas met het paneermeel en strooi dit over de saus. Leg op elke schelp 2 vlokjes boter en zet de schelpen ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Was de slablaadjes en laat deze uitlekken. Verdeel de slablaadjes over vier bordjes en zet op elk bordje een schelp.

Copyright © 2004 / Design : NewEgo[Identify Yourself] / Content : Keukentips.nl