Keukentips.nl - De beste keukentips van Nederland !
  Home
Recept van de dag
Kruiden
Kwaaltjes & Kruiden
Laatste recepten toegevoegd
Praktische tips
Keukentermen
Links
Zoeken
Reacties en Keukentips in de pers
contact

Wij hebben in totaal 8401 recepten aanwezig voor u !
 

Kabeljauw met witte saus

Catagorie : Vis gerechten
Aantal personen : 4
Bereidingstijd : 00:30:00
Waardering :

Ingrediėnten :

4 kabeljauwfilets
peper
zout
2 eetlepels citroensap
melk
30g boter
30g bloem
2 eetlepels gehakte peterselie



Bereidingswijze :

Vet een ovenschaal in en leg hierin de kabeljauwfilets. Strooi wat peper en zout over de filets en sprenkel er citroensap over. Giet ongeveer 5 eetlepels melk in de schaal. Leg een deksel op de schaal of dek de schaal af met een stuk aluminiumfolie. Zet de schaal ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden tot de vis gaar is. Haal dan de vis uit de ovenschaal, leg deze op een schaal en houd hem warm. Doe het kookvocht in een maatbeker en vul dit aan met melk tot 2 ½ deciliter. Verhit de boter in een pan, roer er de bloem door en giet er beetje voor beetje het kookvocht met de melk bij. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Breng de saus op smaak met peper en saus. Giet de saus over de vis en strooi er peterselie over. Lekker met gekookte aardappelen en worteltjes met doperwtjes.

Copyright © 2004 / Design : NewEgo[Identify Yourself] / Content : Keukentips.nl