Keukentips.nl - De beste keukentips van Nederland !
  Home
Recept van de dag
Kruiden
Kwaaltjes & Kruiden
Laatste recepten toegevoegd
Praktische tips
Keukentermen
Links
Zoeken
Reacties en Keukentips in de pers
contact

Wij hebben in totaal 8401 recepten aanwezig voor u !
 

Barbecue


Barbecue is een rooster op stijlen boven een gloeiend houtskool vuur waarop vleesspijzen geroosterd kunnen worden.
In Amerika ook wel de naam voor een picknick of party in de openlucht waarbij gerechten met behulp van een barbecue worden bereid.
Het eetfeest barbecuen wordt in onze streken met het oog op het klimaat, zowel in de openlucht als binnenshuis gegeven.
De eenvoudigste barbecue bestaat uit stenen met een rooster erop.
Luxueuzer zijn een gemetselde barbecue, een tot barbecue ingericht wagentje en een opvouwbare barbecue.
Richtlijnen bij het gebruik van een barbecue:
*Steek het vuur op twee plaatsen tegelijk aan met speciaal hiervoor vervaardigde
brandstof in tabletvorm.
*begin met weinig houtskool
*Laat het houtskool tenminste een half uur gloeien voor men met barbecuen
begint.
*Wrijf het rooster met olie in en laat het gloeiend heet worden voordat het vlees
en dergelijke erop wordt gelegd.
*Zorg dat de afstand tussen het rooster en het vuur 10 centimeter bedraagt.
*Wrijf het vlees niet in met zout.
Dit ontrekt vocht, zodat er aan de buitenkant geen mooi bruine korst kan
ontstaan.
*Schroei het vlees snel aan beide kanten dicht.
*Prik tijdens het keren nooit in het vlees, om sapverlies te voorkomen.

<< Terug

Copyright © 2004 / Design : NewEgo[Identify Yourself] / Content : Keukentips.nl