Keukentips.nl - De beste keukentips van Nederland !
  Home
Recept van de dag
Kruiden
Kwaaltjes & Kruiden
Laatste recepten toegevoegd
Praktische tips
Keukentermen
Links
Zoeken
Reacties en Keukentips in de pers
contact

Wij hebben in totaal 8401 recepten aanwezig voor u !
 

Aanbranden

Aanbranden is het plaatselijk verbranden van spijzen, dat optreedt als gevolg van het aanzetten.
Het gerecht wordt dan minder aangenaam van smaak en geur.
Bij het begin van aanbranden is het nog te verhelpen:
Voor groenten: onmiddellijk in een andere pan overdoen en met ruim water verder koken.
De aangebrande smaak wordt dan tot het minimum beperkt, maar door het toegevoegde water zal de groenten wel achteruit gaan in smaak en geur.
Voor aardappelen: de aardappelen in een schone pan overdoen, met ruim koud water aan de kook brengen, afgieten en opnieuw met ruim kokend water aan de kook brengen, maar door het toegevoegde water zullen ook de aardappelen wel achteruit gaan in smaak en geur.
Voor vlees: het aangebrande deel van het vlees afsnijden, door het aanbranden is het vlees plaatselijk onherstelbaar hard geworden (verkoold).
De rest van het vlees verder bakken of braden met nieuw vet in een schone pan.

<< Terug

Copyright © 2004 / Design : NewEgo[Identify Yourself] / Content : Keukentips.nl