Keukentips.nl - De beste keukentips van Nederland !
  Home
Recept van de dag
Kruiden
Kwaaltjes & Kruiden
Laatste recepten toegevoegd
Praktische tips
Keukentermen
Links
Zoeken
Reacties en Keukentips in de pers
contact

Wij hebben in totaal 8401 recepten aanwezig voor u !
 

Canneleren

Canneleren is een bewerking waarbij met behulp van een speciaal mesje (canneleermesje) groeven en ribbels worden gemaakt op de oppervlakte van vruchten of groenten, die als garnering of garnituur dienen.
Canneleren wordt toegepast op:
a. citroen: de vrucht wordt in zijn geheel gecanneleerd en vervolgens in schijfjes
gesneden, die dan geschulpte randjes hebben.
b. Stukken komkommer: geschilde stukken worden in de lengte gecanneleerd om
vervolgens te worden uit gehold en gevuld.
Ongeschilde groene komkommer wordt in de lengte gecanneleerd en dan in
schijfjes gesneden, de randjes vormen nu een afwisseling van groene en witte
gedeelten.
c. Worteltjes worden over de breedte gecanneleerd.
d. Champignonknoppen en kastanjes worden vanuit het middelpunt van de
bovenzijde over het dikste gedeelte meestal in schuine richting gecanneleerd.

<< Terug

Copyright © 2004 / Design : NewEgo[Identify Yourself] / Content : Keukentips.nl