Keukentips.nl - De beste keukentips van Nederland !
  Home
Recept van de dag
Kruiden
Kwaaltjes & Kruiden
Laatste recepten toegevoegd
Praktische tips
Keukentermen
Links
Zoeken
Reacties en Keukentips in de pers
contact

Wij hebben in totaal 8401 recepten aanwezig voor u !
 

Barderen

Barderen is het omwikkelen of bedekken met spek van stukken vlees, gevogelte of wild, die snel en bij vrij grote hitte gebraden moeten worden.
Het barderen heeft ten doel het vlees te behoeden tegen uitdroging tijdens de bereiding.
Voor het barderen worden meestal dunne plakjes vers vet spek gebruikt.
Bereiding
Klein vlees voor het braden met het spek bedekken en dit erop bevestigen met een touwtje.
Bij gevogelte (fazant en patrijs) het borstvlees met een dun plakje spek bedekken en ook dit bevestigen met een touwtje.
In beide gevallen het touwtje verwijderen voor het opdienen.

<< Terug

Copyright © 2004 / Design : NewEgo[Identify Yourself] / Content : Keukentips.nl