Keukentips.nl - De beste keukentips van Nederland !
  Home
Recept van de dag
Kruiden
Kwaaltjes & Kruiden
Laatste recepten toegevoegd
Praktische tips
Keukentermen
Links
Zoeken
Reacties en Keukentips in de pers
contact

Wij hebben in totaal 8401 recepten aanwezig voor u !
 

Bakken

In een pan
Bakken is een bereidingswijze waarbij spijzen in een open pan in hete boter, vet of olie bruin gekleurd en min of meer gaar worden gemaakt.
Bakken kan geschieden in de koekenpan.
Dit wordt toegepast op:
*Vis en vlees (betrekkelijk kleine stukken)
*Wild en gevogelte
Om uitdrogen van vlees en vis te voorkomen en om een egaal bruin korstje te krijgen worden zij vaak voor het bakken gepaneerd.
*Nagerechten als flensjes, pannenkoeken, rijstekoekjes enzovoorts.
*Aardappelen, hetzij rauw, hetzij gekookt.
*Verschillende soorten groentes en fruit, zoals appel, tomaat en dergelijke.

In frituurvet
Dit wordt toegepast op vele hartige of zoete spijzen zoals aardappelen, beignets, kroketten, oliebollen, kleine vissen enzovoorts.
Voor het bakken wordt een speciale frituurpan of een diepe braadpan gebruikt, die slechts voor de helft met frituurvet gevuld is.
De spijzen worden vaak gepaneerd of omgeven met bakdeeg of beignetbeslag.
Het voordeel van bakken in frituurvet is dat de spijzen rondom bruin worden en hun vorm niet te lijden heeft door aanraking met de pan.

In de oven
Dit wordt toegepast op brood en gebak.

<< Terug

Copyright © 2004 / Design : NewEgo[Identify Yourself] / Content : Keukentips.nl