Keukentips.nl - De beste keukentips van Nederland !
  Home
Recept van de dag
Kruiden
Kwaaltjes & Kruiden
Laatste recepten toegevoegd
Praktische tips
Keukentermen
Links
Zoeken
Reacties en Keukentips in de pers
contact

Wij hebben in totaal 8401 recepten aanwezig voor u !
 

Au bain marie

Au - bain – marie is een algemeen gebruikte Franse term voor een bepaalde wijze van verwarmen of bereiden van spijzen, namelijk in een pan die in een waterbad op de hittebron of in de oven geplaatst wordt.
Dit wordt onder andere toegepast:
*Bij de bereiding van gerechten waarin eieren een grote rol vervullen (eiergelei, met eieren gebonden sausen of vla’s.
*Voor het voorzichtig opwarmen of warm houden van spijzen
*Bij bereiden van bereiden van gerechten die lange tijd zachtjes moeten koken (pudding)
*Bij het bereiden van gerechten die lange tijd net iets onder het kookpunt moeten blijven (pocheren).

Werkwijze:
Water in een grote pan aan de kook houden en een kleinere pan (met het te bereiden gerecht) in het kokende water te plaatsen.

<< Terug

Copyright © 2004 / Design : NewEgo[Identify Yourself] / Content : Keukentips.nl