Keukentips.nl - De beste keukentips van Nederland !
  Home
Recept van de dag
Kruiden
Kwaaltjes & Kruiden
Laatste recepten toegevoegd
Praktische tips
Keukentermen
Links
Zoeken
Reacties en Keukentips in de pers
contact

Wij hebben in totaal 8401 recepten aanwezig voor u !
 

Braden

Braden is het in hete boter of heet vet op een hittebron (in een gesloten pan) of in de oven, onder geregeld bedruipen bruin laten kleuren en tot de gewenste graad van gaarheid brengen van grote stukken vlees, wild en gevogelte.
De braadtijd is afhankelijk van het soort vlees en van het gewicht.
Vleessoorten die van binnen rauw behoren te zijn (ossenhaas en rosbief) hebben een kortere braadtijd, terwijl andere soorten (kalfsborst, fricandeau, kip, eend en dergelijke) voor het door en door gaar worden een langere tijd nodig hebben.
Het braden kan geschieden:
a. Op een hittebron in een gesloten braadpan.
b. In de oven, in een braadslee van passende grootte, een te grote braadslee
vereist veel boter of vet, dat dan in de open ruimte veel kans loopt op verbranden.
Vlees dat van binnen slechts gedeeltelijk gaar moet worden, onder andere rosbief en staartstuk, kan gebraden worden gedurende een korte tijd in een oven van 225 graden.
Vlees dat van binnen gaar moet zijn kan beter een langere tijd gebraden worden in een oven van 175 graden.
c. In een gesloten pan in de oven.
Dit wordt toegepast op malse soorten vlees, wild of gevogelte en geschiedt in een matige warme oven in ruim boter of vet.
d. Barbecuen en roosteren.

<< Terug

Copyright © 2004 / Design : NewEgo[Identify Yourself] / Content : Keukentips.nl